Inname en dosering

De dosering van een homeopathisch geneesmiddel hangt af van de potentie van het geneesmiddel en van de conditie van de patiënt. Hoe en hoe vaak u het middel moet innemen, kan dus verschillen en dus anders zijn dan hier wordt vermeld.

 De hoge K- en C-potenties (200K, C200, MK, 10MK) worden soms éénmalig gegeven, dus één dosis voor meerdere weken, soms vaker. Dit is iets wat u als patiënt niet gewend bent. Een hoge potentie activeert voor een langere periode de lichaamseigen afweerkracht. Na de inname van het middel moet het herstel op gang komen; te vaak nemen van het middel kan dit proces verstoren. Op basis van uw reacties en herstel zal het middel worden herhaald.Lagere potenties tot een D30 of C30 worden meestal meerdere keren per dag tot één keer per week genomen. LM-potenties worden meest eenmaal per dag tot wekelijks gegeven.Bij een geregistreerd homeopathisch geneesmiddel zit een bijsluiter; soms kunnen deze adviezen verschillen van die van uw behandelaar. Houdt dan de adviezen van uw behandelaar aan.

Meestal worden homeopathische korrels ingenomen door ze onder de tong te leggen en langzaam te laten oplossen. Bij sommige behandelingen worden de korrels eerst opgelost in water en in verschillende porties gedoseerd. Vooral bij acute aandoeningen of bij het opvangen van te heftige reacties gaat men zo te werk. Uw homeopathisch behandelaar zal u hierover adviseren.

Op de site van de Hahnemann apotheek kunt u algemene informatie vinden over gebruik van homeopathische geneesmiddelen.
http://www.hahnemann.nl/content/Bijsluiters_Algemeen.html

Share This