Wat kunt u zelf en wat dient u niet zelf te behandelen, grenzen.

Het is goed mogelijk thuis of op reis zelf homeopathie te gebruiken voor eenvoudige aandoeningen.

Dan is het eerst verstandig eens te kijken wat een reguliere huisarts in uw geval zou adviseren, kijk op www.thuisarts.nl voor goede informatie over de aandoening.

logo thuisarts

 

 

Wilt u homeopathische zelfzorg toepassen?

Hieronder staat een aantal richtlijnen, die aangeven of homeopathische medicatie door u zelf zonder bezwaar toegepast kan worden.

  • Ernstige acute klachten en klachten die langer dan weken aanhouden, moet u zeker nietzelf proberen te behandelen. Ga in zulke gevallen altijd naar een arts.
  • Voor behandeling van niet ernstige, meestal acute aandoeningen bestaan op de markt homeopathische geneesmiddelen. Deze zijn te koop bij de apotheek of drogist. Te denken valt aan verkoudheden, beginnende griep, spierpijn en gevolgen van niet ernstige ongelukken, zoals kneuzingen en verstuikingen.
  • Wanneer u zichzelf behandelt, moet u zelf op uw grenzen letten: wanneer de klachten niet snel genoeg overgaan of verergeren bij gebruik van het middel, overleg dan met uw homeopathisch behandelaar of ga naar de huisarts of huisartsenpost.
  • Er heerst onder het publiek de mening dat homeopathie tijd nodig heeft en dat je dus lang door moet gaan met het innemen van het middel. Dit is niet waar voor acute klachten. Als u bij ongecompliceerde acute aandoeningen een juist middel neemt, dan kan de gunstige reactie en verbetering zich binnen minuten tot uren inzetten. Ga dus geen dagen achtereen door met zelfmedicatie als u niet snel resultaat ziet.

Share This