Vind hier een homeopathisch behandelaar:

Op deze website kunt alle bij de weergegeven beroepsverenigingen geregistreerde homeopathische behandelaars vinden. Wij zijn onafhankelijk en hebben geen commerciële belangen.

Advies, hoe vind ik een goede homeopathische behandelaar?

Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is niet zo makkelijk te geven. Wat voor de ene patiënt een prettige en deskundige behandelaar is hoeft dat in de ogen van een ander niet te zijn. Er zijn wel een aantal punten te noemen waar u op kunt letten bij uw keus.

Als u op zoek gaat naar een homeopathische behandelaar dan is het goed wat tijd te steken in de voorbereiding. Verdiep u eerst eens in de principes van de homeopathie, bijvoorbeeld door de patiëntinformatie over homeopathie te lezen op deze website. Verder kan het helpen bij uw keus van te voren uzelf een aantal vragen te stellen, zoals wat uw verwachtingen zijn, wat u belangrijk vindt in het contact, bijvoorbeeld of u voorkeur heeft voor een arts of een homeopathisch therapeut, voor een man of een vrouw.

Vervolgens kunt u op de volgende manieren op zoek gaan.

 • Vraag allereerst naar ervaringen van anderen in uw eigen kring, bijvoorbeeld familie, vrienden en kennissen. Laat hen weten dat u op zoek bent naar een homeopathische behandelaar en vraag of zij ervaring hebben. Zo ja, probeer wat meer over de betreffende behandelaar te weten te komen Immers mond-tot-mondreclame is nog altijd de meest voorkomende manier waarop mensen van een behandelaar horen en vervolgens hun keus maken. Ook kunt u via websites zoals deze, adressen in uw eigen omgeving vinden van homeopathische behandelaars.
 • Bekijk websites van een aantal behandelaars en hun praktijken, dit kan erg behulpzaam zijn. Een website is al een eerste visitekaartje van de praktijk en geeft vaak al een goed beeld van de soort praktijk, de behandelaar en de professionele uitstraling.
  Belangrijke punten waar u op kunt letten zijn:
  • Welke therapieën worden aangeboden? Worden er naast homeopathie ook andere behandelmethoden gebruikt? Zoekt u dat of juist niet?
  • Als het om homeopathie gaat, wordt dan een enkelvoudig middel op de persoon gekozen of meer middelen tegelijk of complexmiddelen voorgeschreven? Worden er ook voedingssupplementen voorgeschreven en zoekt u dat? Hierbij dient u zich te realiseren dat het gebruik van voedingssupplementen meer kosten met zich mee brengt.
  • Heeft de behandelaar ervaring met de klachten waar u voor komt? Is er informatie over de behandelduur?
  • U kunt meestal informatie vinden over de persoon, de behandelaar zelf. Is de behandelaar arts of therapeut? Soms is een korte cv te vinden, hoe lang is de ervaring met homeopathie? Welke opleiding heeft iemand gehad?
  • Is de behandelaar lid van een beroepsorganisatie?  
  • Worden consultduur en consultkosten helder genoemd? Zijn er bijkomende kosten voor medicijnen of aanvullend onderzoek?
  • Hoe is de bereikbaarheid van de praktijk?
  • Is er een klachtenregeling?

   Over al deze zaken dient u duidelijke informatie te kunnen vinden. Mist u toch zaken of zijn er dingen niet duidelijk, schroom dan niet om de behandelaar te bellen en vragen te stellen. Ook het persoonlijk contact via de telefoon kan al een belangrijke eerste indruk geven van de persoon en de praktijk.
 • Als u zich verdiept in de homeopathie dan merkt u dat het vinden van een juist middel afhangt van de volledigheid van de informatie die op tafel komt. Dus een goed contact met de behandelaar is daarbij erg belangrijk. Wordt er naar u geluisterd? Voelt u een klik in het contact dat u heeft? Zou u bij deze persoon uw verhaal willen doen?
  Als u twijfelt, vraag dan of het mogelijk is een kort kennismakingsgesprek of intake te hebben.

Zoek een behandelaar

Zoek een behandelaar

NVBT
Nederlandse Vereniging tot bevordering van Bio-energetische Tandheelkunde
nvbt.nl/zoek-behandelaar/

VCWD
Vereniging Complementair werkende Dierenartsen

Dierenartsenoverzicht

BKHD
Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren

bkhd.nl/praktijken/
BCND
Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren

bcnd.nl/vind-een-diertherapeut/

VVENH
Vereniging Verloskunde En Homeopathie

vvenh.nl/vind-een-homeopathisch-verloskundige/

Share This