Voorbeeld casus Tijger “ een kat met een tongprobleem”

Tijger is een Europese korthaar kat die bij mij op consult komt vanwege een ronde kapotte plek in zijn tongslijmvlies, die maar niet wil genezen.  

Tijger is hiervoor al bij zijn eigen dierenarts geweest. Omdat deze er niet uit kwam, is Tijger vervolgens doorverwezen naar een dierenarts specialist, van de afdeling KNO. Tijger heeft al meerdere reguliere geneesmiddelen gekregen, maar zonder effect op het slijmvlies. De ronde kapotte plek op de tong wil maar niet genezen. Omdat de eigenaar zelf positieve ervaringen had met homeopathie, wilde zij graag kijken of homeopathie ook iets voor de klachten van Tijger zou kunnen doen.  

Behalve de kapotte plek op de tong, had de Tijger verder geen lichamelijke klachten. Ook in de rest van zijn verhaal zaten weinig bijzonderheden. Het enige dat opviel, was dat hij wat schrikachtig is voor geluiden. Vanwege deze twee kenmerkende zaken kreeg hij van mij het homeopathische middel Borax. Na de start met de Borax, is de plek op zijn tong binnen een paar maanden helemaal verdwenen, ook was Tijger minder schrikachtig geworden voor geluiden. 

Share This