Homeopathie bij dieren

Informatie verzorgd door Evelien van der Waa, dierenarts

Ook voor dieren is het mogelijk om gebruik te maken van homeopathie als aanvullende geneeswijze. Dit geldt zowel voor gezelschapsdieren als honden, katten konijnen en paarden, als voor landbouwhuisdieren als koeien, schapen, geiten, varkens en kippen.

Lees verder

Voor welke klachten bij dieren is homeopathie geschikt?

Homeopathie is een aanvullende geneeswijze. Dat houdt in dat niet alle klachten zich lenen voor een homeopathische behandeling. Met name voor ernstige, acute klachten, zoals botbreuken en heftige infecties, is de reguliere diergeneeskunde de eerste aangewezen geneeswijze. Voor een heleboel andere klachten is de homeopathie een goed alternatief of aanvulling op de reguliere diergeneeskunde.

Lees verder

Hoe verloopt een behandeling?

Het hele dier staat centraal bij een homeopathische behandeling. Alle informatie over uw dier van belang. Niet alleen wordt er ingegaan op de klacht van het dier, maar ook alle andere eigenschappen van het dier worden uitvoerig nagevraagd.

Lees verder

Praktische informatie

Nadat er met een homeopathisch middel begonnen is vindt er regelmatig contact plaats tussen u en de behandelaar, om het effect van de behandeling te kunnen beoordelen.

Lees verder
Share This