TV uitzending De Monitor, over homeopathie en autisme.

PERSBERICHT

Programma De Monitor (KRO-NCRV) over autisme en homeopathie heeft deskundige artsen (www.avig.nl) niet geraadpleegd en dus onvoldoende wederhoor toegepast. 

De KRO-NRCV zegt in haar visie betrokken te zijn bij de samenleving met oog en respect voor de ander. Toch worden er forse uitspraken gedaan over homeopathische geneeskunde in het programma De Monitor zonder wederhoor van de deskundigen die lid zijn van de vakgroep Homeopathie van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG). Deze artsen zijn veelal lid van de KNMG en internationaal gecertificeerd.

De vakgroep homeopathie van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) distantieert zich van de bewering dat autisme te genezen zou zijn door homeopathie. Daar is nog onvoldoende bewijs voor. Homeopathie behandelt mensen met klachten en niet zelden zien we daarmee goede verbeteringen, ook bij mensen met de diagnose autisme. Een voorbeeld hiervan is te zien in de documentaire Just one drop.

Overigens zijn er wel positieve onderzoeken voor homeopathie bij verschillende aandoeningen. Zie www.homeopathie.nl.    

Wat betreft de klacht van de hoofdpersoon in het programma zijn ook wij van mening dat het ieders recht is om geaccepteerd te worden met al zijn kwaliteiten.

Contact:  namens AVIG ,  Gio Meijer, arts voor integrale geneeskunde, gespecialiseerd in homeopathie info@avig.nl

Share This