Arts-homeopathie, homeopathisch therapeut

Een arts-homeopathie heeft eerst de universitaire opleiding tot arts gevolgd, en heeft zodoende een gedegen kennis van gezondheid en ziekte. Veel homeopathische artsen hebben als huisarts gewerkt. Na hun universitaire opleiding hebben zij een uitgebreide opleiding in de homeopathie genoten. Jaarlijks volgen zij nascholingen, zowel op het gebied van de homeopathie als regulier-medisch. Tijdens het consult zal de homeopathisch arts zowel een homeopathische als reguliere diagnose stellen, eventueel wordt lichamelijk onderzoek gedaan en aanvullend laboratorium onderzoek geadviseerd.

Een homeopathisch therapeut heeft een gedegen opleiding in de homeopathie gevolgd. Ook hebben zij onderricht gehad in het functioneren van het menselijk lichaam en ziekteleer. Jaarlijks scholen zij bij op het gebied van de homeopathie. (NVKH, NOKH)

Een drogist verkoopt ook vaak homeopathische geneesmiddelen. Deze heeft in de meeste gevallen slechts een beperkte kennis van de homeopathie en is minder deskundig op medische vlak. Voor homeopathische behandeling is het beter een homeopathisch arts of een homeopathisch therapeut te raadplegen; de drogist kan u adviseren over zelfzorgmiddelen bij eenvoudige medische zaken.

Andere homeopathische behandelaars:

Er zijn ook universitair geschoolde dierenartsen en tandartsen, die homeopathisch werkzaam zijn.

Een aantal verloskundigen passen ook homeopathie in hun praktijk toe.

Lijst homeopathische zorgverleners:

  • Homeopathische artsen: Zie website AVIG vakgroep homeopathie
  • Homeopathische therapeuten: Zie website NVKH en NOKH voor lijst homeopathisch therapeuten (nvkh.nl en www.nokh.nl )
  • Homeopathische dierenartsen: holistischedierenartsen.nl
  • Homeopathische tandartsen: zie Nederlandse Vereniging voor Bevordering van Bio-energetische Tandheelkunde (nvbt.nl)
  • Homeopathisch werkend verloskundigen: vvenh.nl
Share This