Verslag van scholingsdag voor homeopathische zorgprofessionals op 29 oktober 2020

Verslag van de eerste scholingsmiddag van  Samen voor Homeopathie*

 

*Samen voor homeopathie is een samenwerkingsverband van netwerken, van alle belanghebbenden die zich met homeopathie verbonden voelen.

Het Krachtstation in Utrecht met een kleurrijke arena en ruimte voor 400 mensen was het centrum voor deze bijeenkomst. Vanwege de omstandigheden was er naast aanwezigen ook een ZOOM meeting en konden de deelnemers vanuit hun thuissituatie participeren.

Communicatie:

Dankzij Anne-Marie Benschop, communicatie deskundige was het gelukt een interactieve bijeenkomst te creëren. Met smartphone en computer gewapend konden de deelnemers hun mening en antwoorden op de door de sprekers gestelde vragen doorgeven. Via de chat functie, bemand door Anita Stam en Helen Hensing, van de Pr-groep van SvH konden de vragen van de deelnemers thuis door de sprekers of andere aanwezigen beantwoord worden.

Onder tijdsbewaking van Lucas Klooster kwamen de sprekers de huiskamer binnen, dankzij de digitale techniek van Martin Boverhof van Studio de Maan. Kortom het was een hele creatieve technische exercitie.

 Organisatie:

De dag werd ingeleid door Gio Meijer, als voorzitter van de Stichting VHAN, de initiatiefnemer van Samen voor Homeopathie. Allen die professioneel betrokken zijn, zijn welkom en wanneer bij ons bekend uitgenodigd op de Samen voor Homeopathie bijeenkomsten. Sinds het ontstaan in 2015 en de eerste bijeenkomst op 9 april 2016 worden alle ons bekende stakeholders uitgenodigd om met elkaar tot een krachtige boodschap te komen over homeopathie. https://vhan.nl/wat-wij-doen/samen-voor-homeopathie/.

Initiatie: 

Martin Dicke en Huib Wijtenburg waren de initiatiefnemers van deze scholingsmiddag, vanuit de werkgroep scholing. Doel van deze dag was een grotere professionalisering, meer coherentie in het veld creëren en inzicht geven aan àlle leden waarom professionalisering zinvol is.

Sprekers:

Martin Dicke, apotheker hield een lezing over zijn ervaringen in de apotheek. Hij is de oprichter van de Hahnemann apotheek, een homeopathische verzendapotheek.

Jean Pierre Jansen, arts en onderzoeker vertelde over de Corona en homeopathie databases die er mondiaal zijn. Hoe het beste te registreren en waar wij behandelaren dat in Nederland kunnen doen. Zo kunnen wij participeren in de datacollectie mondiaal.

Herman van Wietmarschen, wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het Louis Bolk Instituut vertelde over het belang van de juiste documentatie van casuïstiek en Evidence Based Practice, hoe gaat het in de praktijk en hoe waardevol een goed gedocumenteerde en onderzochte casus door de tijd kan zijn. En hoeveel informatie daaruit te destilleren is.

 

Kortom het was een hele interessante bijeenkomst met nieuwe inzichten en nieuwe energie om de homeopathische geneeskunde de plaats te geven die het verdient.

Ondersteunen

Wilt u de initiatieven van de Samen voor Homeopathie ondersteunen of de activiteiten van de Stichting VHAN, dan kunt u doneren via https://vhan.nl/ , vermeld dan SVH of Stichting VHAN.

De VHAN is een goede doelen stichting met een ANBI-status, dus donaties zijn aftrekbaar voor de belasting. Dit kan wanneer u vaste donateur wordt, via het formulier op bovenstaande site.

*Samen voor Homeopathie: alle aangeschreven instanties & alle actief betrokken organisaties zijn te zien op www.vhan.nl. Is uw organisatie nog niet betrokken bij samen voor homeopathie en wilt u wel een uitnodiging, meldt u aan bij secretaris@vhan.nl .

Volgende bijeenkomst Samen voor Homeopathie: 8 april 2021

Share This