Verkrijgbaarheid

Geregistreerde homeopathische geneesmiddelen zijn vrij verkrijgbaar bij een apotheek of drogist. Ze kunnen ook op recept geleverd worden via een apotheek. Het voordeel van deze manier is dat vergoeding van de kosten via de aanvullende verzekering van de patiënt mogelijk is.
Niet-geregistreerde homeopathische geneesmiddelen moeten bij een speciale homeopathische bereidingsapotheek op recept als magistrale bereiding aangevraagd worden. Levering is tot op heden geen probleem, vergoeding van een niet-geregistreerd homeopathisch geneesmiddel is echter wel problematisch.
Zelfzorgmiddelen kunnen zonder recept bij apotheek of drogist aangeschaft worden. Echter doordat er geen indicatie vermeld mag worden, is het voor het publiek zonder kennis van homeopathie een puzzel wat aan te schaffen. Het hangt dan van de deskundigheid van de drogist en apotheker af of een geschikt middel wordt meegegeven. Wil men zich zelf oriënteren, dan zijn er wel diverse zelfzorggidsen te koop. Een groot deel van deze zelfzorggeneesmiddelen zijn door het verbod op informatie op de bijsluiter uit het assortiment verdwenen.

Share This