hqdefault

Over homeopathie

hqdefault

Waarom je homeopathie zou kunnen proberen

hqdefault

Hoe ziet het homeopathisch consult eruit

Tip!, interessante video, nl ondertiteld

De Duitse tv-zender BR (Bayerisches Fernsehen) zocht het uit en sprak met diverse onderzoekers en (ervarings)deskundigen over de werking van homeopathie bij zowel mensen als dieren. Ook bestudeerden ze de onderzoeken naar de werking van homeopathie en concludeerden dat er wel degelijk bewijs is dat homeopathie werkt.

Een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door een Zwitserse onderzoeksgroep, liet zien dat homeopathisch gepotentieerd arsenicum duidelijk werkzamer was bij de behandeling van met arsenicum vergiftigd eendenkroos dan enkel water.

Wim Roukema, huisarts te Heerenveen, laat zien hoe hij in zijn praktijk chronisch zieken succesvol homeopathisch behandelt en daarmee terloops de ziektekostenverzekeraar per jaar veel geld bespaart. Opname van Homeopathische conferentie, april 2015

JUST ONE DROP official trailer

Just one drop vertelt het onbekende verhaal over homeopathie.

Het controversiele systeem van de geneeskunde. Homeopathie gebruikt minimale doses van verdunde en geschudde substanties die het lichaam tot zelfherstel stimuleren. Voor velen lijkt dit onmogelijk. Zij beschouwen dit als puur placebo effect, of erger, een vorm van kwakzalverij.

Toch bestaat homeopathie al meer dan 200 jaar en wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. Deze film laat de controversie zien, onthult mythen en verkeerde aannames en nodigt uit homeopathie een eerlijke kans te geven.

De gehele film duurt 77 minuten, is in Engelse taal gesproken en niet ondertiteld. Je kunt de film downloaden voor 4,24 Euro.

Persoonlijke ervaringen

"dr Geoff Johnson, dierenarts"

“Nick Thompson, dierenarts"

"Mani Norland, principal School of Homeopathy”

Share This