Samen voor Homeopathie, ontstaan en werkwijze

Samen voor Homeopathie is een platform van alle organisaties die de homeopathie een warm hart toedragen. Doel van dit platform is om als één coherent veld de krachten voor homeopathie te bundelen. Op 9 april 2016 vond de eerste bijeenkomst hiervan plaats.

De stichting VHAN en Samen voor Homeopathie
In november 2015 is het platform Samen voor Homeopathie (SVH) gestart vanuit de Stichting VHAN, een goede-doelenstichting met ANBI status. De Stichting VHAN heeft als doel de homeopathie in de Nederlandse gezondheidszorg te integreren, onder andere door wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en financieel te ondersteunen.

Voor wie
Alle stakeholders die zich met homeopathie bezighouden, zijn welkom bij de bijeenkomsten van Samen voor Homeopathie, zoals alle verenigingen van artsen, dierenartsen, therapeuten, diertherapeuten, verloskundigen, opleiders, patiënten en de redacties van homeopathische tijdschriften, farmaceuten, apothekers et cetera.

Donaties
U kunt doneren op het bankrekeningnummer van de Stichting VHAN:
NL69 TRIO 0197 8700 66, t.a.v. Stichting VHAN, onder vermelding van ‘donatie’.

Of vul uw gegevens in, kies een bedrag en betaal met iDeal.

Doelen

Doelen
1. Eén gezamenlijke definitie van homeopathie met respect voor de verschillende stromingen als basis voor eenheid in de communicatie onderling en naar de buitenwereld.
2. Coördinatie PR/bewustwording naar beleidsmakers en grote publiek, landelijk PR team.
3. Politieke lobby voor erkenning van beroepsprofielen.
4. Ontwerp onderwijscurriculum op universitair en HBO niveau.

5. Verbetering van vergoedingen door zorgverzekeraars aan patiënten.

Voor ieder doel is een werkgroep ingericht. Deze werkgroepen komen gedurende het jaar onderling bijeen om aan hun doelen te werken. Daarnaast zijn er 2 keer per jaar bijeenkomsten met alle werkgroepen samen en met vertegenwoordigers van de meer dan 20 samenwerkende organisaties.

 

Contact
info@vhan.nl  T: 0611392990

Samenwerkende organisaties

*  Academie Hippocrates  *  AVIG (Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde)  *  AVKH (Academie voor klassieke homeopathie)  *  BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) *  Hahnemann Instituut Nederland  *  Health benefits  *  Hogeschool voor Natuurgeneeskunde en Klassieke Homeopathie  *  Homeopathie Academie Nederland  *  Homeopathie Stichting  *  HVNA (Hogeschool voor natuurgeneeswijze en klassieke homeopathie)  *  KVHN (Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland)  *  Natuurgeneeeskunde-NWP  *  NEHOMA (Nederlandse Associatie van Fabrikanten en Importeurs van Homeopathische, Antroposofische en Fytotherapeutische geneesmiddelen)  *  NOKH (Nederlandse organisatie van klassieke homeopaten)  *  NVKH (Nederlandse vereniging van Klassieke homeopaten)  *  Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie  *  Platform Integrale Gezondheidszorg  *  School voor Homeopathie  *  SCwD (Studiegroep Complementair werkende Dierenartsen van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde)  *  Tijdschrift SSC  *  SHC (Stichting Homeopathisch Centrum)  *  Stichting VHAN  *  VHCN (Veterinair Homeopathie College Nederland)  *  VV&H (Vereniging Verloskunde & Homeopathie)

 

Share This