Samen voor Homeopathie, ontstaan en werkwijze

Samen voor Homeopathie is een platform van alle organisaties die de homeopathie een warm hart toedragen. Doel van dit platform is om als één coherent veld de krachten voor homeopathie te bundelen. Op 9 april 2016 vond de eerste bijeenkomst hiervan plaats.

De stichting VHAN en Samen voor Homeopathie
In november 2015 is het platform Samen voor Homeopathie (SVH) gestart vanuit de Stichting VHAN, een goede-doelenstichting met ANBI status. De Stichting VHAN heeft als doel de homeopathie in de Nederlandse gezondheidszorg te integreren, onder andere door wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en financieel te ondersteunen.

Voor wie
Alle stakeholders die zich met homeopathie bezighouden, zijn welkom bij de bijeenkomsten van Samen voor Homeopathie, zoals alle verenigingen van artsen, dierenartsen, therapeuten, diertherapeuten, verloskundigen, opleiders, patiënten en de redacties van homeopathische tijdschriften, farmaceuten, apothekers et cetera.

Doelen

Doelen
1. Eén gezamenlijke definitie van homeopathie met respect voor de verschillende stromingen als basis voor eenheid in de communicatie onderling en naar de buitenwereld.
2. Coördinatie PR/bewustwording naar beleidsmakers en grote publiek, landelijk PR team.
3. Politieke lobby voor erkenning van beroepsprofielen.
4. Ontwerp onderwijscurriculum op universitair en HBO niveau.

5. Verbetering van vergoedingen door zorgverzekeraars aan patiënten.

Voor ieder doel is een werkgroep ingericht. Deze werkgroepen komen gedurende het jaar onderling bijeen om aan hun doelen te werken. Daarnaast zijn er 2 keer per jaar bijeenkomsten met alle werkgroepen samen en met vertegenwoordigers van de meer dan 20 samenwerkende organisaties.

 

Donaties
U kunt doneren op het bankrekeningnummer van de Stichting VHAN:
NL69 TRIO 0197 8700 66, t.a.v. Stichting VHAN, onder vermelding van ‘donatie’.

Contact
info@vhan.nl  T: 0611392990

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Share This