Verslag HRI conferentie Malta 2017

Verslag HRI conferentie Malta 2017

Van 9 – 11 juni 2017 vond op Malta de derde researchconferentie plaats van het Homeopathic Research Institute (HRI). Deze organisatie verenigt en ondersteunt onderzoekers van homeopathie wereldwijd. De congressen van dit instituut zijn van hoge kwaliteit. Deze keer waren er meer dan 150 deelnemers uit 30 verschillende landen van over de hele wereld aanwezig.

Onder de vele presentaties waren met name de volgende resultaten zeer de moeite waard:

  • Michael Frass, professor interne geneeskunde te Wenen die ook homeopathie praktiseert, liet zien dat de gezondheid van kankerpatiënten die naast hun reguliere therapie een homeopathische behandeling kregen, sterker verbeterden dan patiënten die zo’n aanvullende behandeling niet kregen.
  • Uit recent onderzoek van Alison Fixsen (Londen) blijkt dat homeopathie een volwaardig alternatief voor antibiotica kan zijn bij de behandeling van bovenste luchtweginfecties, een van de meest voorkomende redenen om antibiotica voor te schrijven.
  • Twintig jaar fundamenteel onderzoek in homeopathie heeft aangetoond dat homeopathie werkzaam is bij proefdieren, planten en cellen.
  • Ultramoderne apparatuur kan hoog-gepotentiëerde oplossingen van bepaalde homeopathische geneesmiddelen onderscheiden van andere.
  • Niet alleen bij hoog-gepotentiëerde oplossingen van homeopathische geneesmiddelen kunnen effecten in het laboratorium worden gemeten, ook als de geneesmiddelen in korrel-vorm worden getest.

De presentaties van de conferentie zijn te zien op deze website.

In juni 2019 is er weer een HRI-conferentie, die dan in Londen zal plaatsvinden.

Lex Rutten en Ton Nicolai

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Share This